Under 16 geeft niet thuis tegen Uball

MAASSLUIS – In de uitwedstrijd waren er nog lovende woorden voor de onder 16 formatie uit het Westland. Dit keer leek het of alles wat het team de laatste maanden werd  bijgebracht was vergeten.

O.k. , 4 speelsters ontbraken bij de “Green Stars”. Uball traint minimaal 10 uur per week en de Stars slechts 2,5 uur. De scheidsrechters deden hun best maar floten nogal warrig. Maar toch stonden er in het veld ook maar 5 tegenstanders die allemaal 2 armen en 2 benen hadden. Dus waarom  de thuisploeg zich gedurende bijna de gehele  wedstrijd liet opjagen en het ene na het andere balverlies leed was de , compleet aanwezige,  coachingstaf een raadsel.

In de 1e periode leek de wedstrijd tegen het jongere (onder 14 jaar) Uball nog gelijk op te gaan. De verdediging van de Green Stars bleef aardig overeind hetgeen resulteerde in slechts 9 tegentreffers. In de aanval was er echter niemand die het voortouw nam. Weinig kansrijke aanvallen werden gecreëerd en als er al een speelster vrij bij de basket kwam werd er hopeloos gemist. Ook werden er  4 vrije worpen gemist waardoor de periode werd afgesloten bij 2-9.

In de 2e periode ging het iets beter in de aanval maar de thuisploeg liet zich steeds meer onder druk zetten en de wedstrijd werd erg rommelig.  In de rust, die aanbrak met een uiterst lage 12-16 tussenstand, kregen de meiden nogmaals het advies om rustiger te spelen. Niet gelijk te gaan dribbelen bij balbezit en de makkelijke passes te kiezen.

Niets van de adviezen werden zichtbaar uitgevoerd in de 2e helft. Door ook de tegenstander onder druk te zetten maakte ook Uball  fouten en na 5 minuten was er nog alles mogelijk gezien de 22-24 tussenstand. Uball deed er in de verdediging nog een schepje bovenop hetgeen resulteerde  in chaotisch  spel van de thuisploeg.  Veel wilde dribbels, slechte passes en schoten van grote afstand  hadden tot gevolg dat de achterstand opliep tot 10 punten met nog 1 kwart te spelen (31-41)

Ook in de laatste 10 minuten zagen de talrijke ouders in het publiek een onherkenbare ploeg die er niet in slaagde hun normale spel te gaan spelen. De wedstrijd eindigde tenslotte in 41-58. Op het wedstrijdformulier stonden 10 punten gescoord door Danica Iqnjatovic die hiermee topscoorder werd.

Volgende week is er nog 1 wedstrijd om revanche te nemen op deze slecht prestatie. Dan staat de uitwedstrijd tegen Leiden op het programma.

In januari start de nieuwe competitie met enkele nieuwe tegenstanders.