Heren 2 komt steeds dichterbij

MAASSLUIS – De Eagles begonnen de wedstrijd goed met driepunters van Wouter vd Berg en Kees Brugman terwijl de zoneverdediging goed in elkaar zat. Na de 6-2 voorsprong werd er in de aanval weinig collectief gespeeld. Individuele acties slaagden 5 minuten lang niet en pas bij 6-10 kwamen de Eagles weer tot score. Na 10 minuten was de stand 11-15.

In de 2e periode was de Maassluise aanval niet om aan te zien. Bob bleef in de aanval ook niet overtuigen maar toch was het verschil bij rust op gelopen tot 17-29. Slechts 6 , schamele, punten dus  voor de Eagles in dit kwart.

Na de pauze werd de wedstrijd steeds onvriendelijker. BOB liep uit tot 19-35 waarna de Eagles weer iets tegen konden scoren. Hans vd Voort kwam door het harde spel van de bezoekers in deze fase voor 6 vrije worpen op de lijn waarvan hij er 5 verzilverde. In deze ondertussen “ draak van een wedstrijd” was de stand met nog 10 minuten te spelen 30-46.

Na 2 minuten in de laatste periode leek een elleboogstoot van de BOB center  een reden voor de scheidsrechters om de wedstrijd te staken maar na een gesprekje met beide aanvoerders werd de wedstrijd alsnog naar het eind gespeeld. Een slotfase waarin de Eaglesploeg nog even een hoogtepuntje liet noteren met driepunters van Niels Warffemius en wederom Wouter vd Berg. Eindstand 52-65.

Wouter vd Berg scoorde 19 punten waarvan 18 uit driepuntspogingen.