Ruime overwinning Under 18 in Rotterdam

ROTTERDAM – Aan het begin van de wedstrijd 1 minuut stilte gehouden om de overleden vrijwilliger van de voetbal vereniging uit Almere te herdenken.

Vooraf aan de wedstrijd nog even de aangehaald dat we graag 2e willen worden in deze competitie.(Voorafgaand van het seizoen hadden we er voor getekend).Dus dat betekent dat je vandaag eigenlijk moet winnen van RB,thuis ook al gewonnen maar echt gemakkelijk ging dat toen niet.

Het eerste kwart start Denzel met een score gevolgd door een knap drietje van Giovanni. Omdat we gretig zijn vergeten we soms simpel te ballen en missen we diverse kansen door geforceerde acties. Als we de kop er weer bij hebben spelen we netter en verzorgder.We sluiten af met 8-17.

Tweede kwart starten we met een MTM press en dat levert direct punten op en moet de tegenstander in een time out order op zaken stellen. Het blijft lopen en we lopen langzaam uit door o.a 2 drietjes van Jaisy en Giovanni. RB komt na hun 2e time out redelijk terug omdat we ons koppie er soms niet bij hebben en weer te vluchtig willen spelen.In het tweede kwart komt iedereen in het veld en scoren de meesten hun puntjes.

We gaan rusten met een 23-40 stand.

In de rust even bepaalde spelers aangesproken dat ze moeten temporiseren en de rust in de aanval moeten bewaren om de wedstrijd rustiger te laten verlopen zodat je nog beter de stempel op de wedstrijd kan drukken. We beginnen wederom met hele veld MTM press en lopen hierdoor steeds verder weg. Wat je de jongens als compliment mag geven dat ze dit allemaal goed volhouden en balen als ze gewisseld worden,zo moeten we ook Dave als guard gaan “inwerken”, vandaag is daar een mooie gelegenheid voor Jaisy vorig seizoen nog uitkomend voor RB is nog niet echt in zijn goede doen deze wedstrijd maar als hij zijn oude team maatjes spot in de Alexanderhal krijgt hij vleugels en gooit er achterelkaar 10 pnt in. De tegenstander begint vermoeid te worden en de kansen om te scoren worden makkelijker,goede backdoor passes en breaks  tot gevolg,score 3e kwart 30-58

Het vierde kwart is een formaliteit en bij vlagen zie je het plezier er bij de jongens afdruipt,er volgen soms mooie scores uit,bijvoorbeeld een bal in de lucht gepakt en direct gescoord door Samir,Samir begint dit seizoen steeds beter te spelen,hij komt meestal van de bank en zorgt altijd voor aanvallende impulsen. Ook Martijn gooit bij tijd en wijle de schroom van zich af en komt goed door met zijn drives. In het 4e kwart proberen we onze nieuwe aanval opzet en dat blijkt niet altijd even makkelijk, maar hierdoor zie je ook dat er soms leuke basketball akties uit voortkomen die we hiervoor binnen het team nog niet hebben gezien.Eindscore 39-76.

We komen steeds verder met het team iedereen laat zijn werklust zien.

Volgende week de laatste wedstrijd van het 1e seizoenshelft tegen de nummer 3 Rowic,een team met best veel lengte waar we uit in Dordrecht pass in het 4e kwart van los kwamen door hard werken,en de goede helpside en dubbelteams. Dit belooft een spannende eind van een tot nog toe meegevallen 1e seizoenshelft.

Scores;Jaisy 23 pnt 1x3pnt,Gio 16 pnt 2x3pnt(2/6ft),Samir 14pnt(2/5ft),Martijn 13pnt(1/3ft),Mark 8pnt,Denzel 2pnt.

Rebounds;Jaisy 12,Mark 4,Martijn 3,Gio/Dave 2,Hidde/Niek 1.