Wedstrijdverslagen

Dames 1 pakt winterkampioenschap

MAASSLUIS – De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft was die tussen de nummer 1, Green Eagles, en nummer 2, Leiden. Beiden geplaatst voor de volgende seizoenshelft in de kampioenspoule dus het enige wat op het spel stond was het winterkampioenschap in deze poule. De winnaar was de kampioen. De wedstrijd begon en de scheidsrechters lieten zien het kort te houden, vooral onder de borden. Dit leverde problemen op qua foutenlast voor de lange dames van de Eagles Suzanne van Driel en Fleur van Baalen. Echter leverde dit ook direct mogelijkheden. Want waar guard Roos Jordans bij de verloren uitwedstrijd niet werd beschermd door de scheidsrechters, was dat nu wel het geval. De overigens sterk verdedigende nummer 6 van Leiden kreeg twee fouten waardoor ze iets ‘cleaner’ moest verdedigen. Dat was een goede situatie voor de Eagles en Roos leidde het team het eerste kwart met goed basketbal. Ook Willeke Bruins zette met Suzanne enkele mooie aanvallen op en zo was er al snel een gat 22-10. Er was veel publiek en dat kreeg echt goed basketbal voorgeschoteld van de vijf starters, met de nog niet genoemde Anouk van der Kooij als vijfde.

Het tweede kwart was echter zwak en dat kwam mede door wat slechte aanvallende acties die Leiden in staat stelde gelijk aan de overkant te scoren. In enkele minuten verdween de voorsprong en met een laatste schot in de buzzer van het einde van het tweede kwart kwam Leiden zelfs weer helemaal gelijk. Knap uiteraard van de uitspelende ploeg, die het echt met enkele mooie scores voor elkaar kreeg, maar ook zwak en slordig spel van de thuisploeg. En dat moet helaas ook als reden worden gegeven voor de run van Leiden.

Op naar de tweede helft, het derde kwart bleef Fleur van Baalen op de bank achter, haar knieblessure speelde op en zij kon de wedstrijd niet vervolgen. Voor haar kwam Daisy Otto die dit echter goed oppikte. Zij moest de centers de tweede helft gaan verdedigen want Suzanne moest snel met vijf fout naar de kant en even later moest ook Mirjam van Rijn eruit met vijf fout. Zo waren de drie lange speelster uitgeschakeld en moesten Daisy en verder de kleinere speelsters hard werken voor de rebounds. Dit deden ze echter goed, maar zo werd het wel een spannend duel. Met het lengte voordeel bij Leiden speelden hun nummer 10 goed vanaf de center positie, en aan de andere zijde deden de Eagles het op snelheid en met het schot. Vooral Willeke Bruins kwam door goede aanvallen mooi vrij en beloonde het team hiervoor. Met 5 uit 6 driepunters nog wel. En voor de niet kenners: dat is veel raak uit weinig schoten. Ook Roos Jordans had 2 driepunters en speelde goed.

Het bleef spannend tot drie minuten voor het einde, Anouk knalde een driepunter raak en het gaatje was er weer 75-68. Dit hield stand en de Eagles wonnen met 82-75. Winterkampioenen! Daarnaast bovenal een mooie basketbaluitslag en het publiek heeft zeker kunnen genieten van een mooie sportieve wedstrijd. Willeke (26) en Roos (23) waren lekker productief, Daisy (10) had richting dat aantal gekund maar de bal viel net ongelukkig enkele keren maar kwam net in de dubbele cijfers.

Op naar de tweede seizoenshelft, op naar de kampioenspoule, want winterkampioen is leuk, maar van nu af aan weer hard trainen om straks ook aan in die kampioenspoule bovenaan te eindigen.

Comment here