Er was eens in een land hier ver, ver vandaan

Er was eens in een land hier ver, ver vandaan een hele kleine sporthal. In deze hele kleine sporthal lagen drie nog kleinere basketbalvelden. Op een van deze velden stond een nog kleinere man. Deze man was voor de wedstrijd op 8 december tegen Cady ’73 om 20.45 uur invallend coach van een nog kleiner Green Eagles dames 2.

Klein, kleiner. Klein? Wat is nou klein? De definitie van klein is: als de afmetingen van iets of iemand minder zijn dan meestal of dan gewenst.
Green Eagles dames 2 was deze wedstrijd klein.
GE had namelijk een klein team. De wedstrijd werd met maar 5 (!) kleine speelsters gespeeld én de grootste speelster van deze 5 was Mieke. Zij kwam met haar 1.73m net bij de schouders van de tegenstander.

Nu hebben jullie tijdens het lezen van deze inleiding vast allemaal het idee dat dit verslag uit gaat lopen op een dikke nederlaag, maar niets is minder waar. Klein. Klein, maar dapper! En dapper dat Green Eagles dames 2 was!

Vol goede moed begon zij aan de wedstrijd. De sprongbal werd helaas niet gewonnen, maar dat liet de moed niet zakken. Zowel de aanval als de verdediging in de eerste periode ging goed. Niet 1 minuut lang, niet 2 minuten lang, nee 10 minuten lang wist GE de bal goed rond te spelen, de kansen af te wachten én in de verdediging de tegenstander het moeilijk te maken door de 2-1-2 zone. Na tien minuten spelen stond er zelfs een voorsprong op het scorebord en was het 14-13 voor Green Eagles.

De vermoeidheid was gelukkig nog niet toegeslagen en GE ging in de tweede periode door waar het de eerste periode mee begonnen was. Ondanks de dikke nederlaag in de uitwedstrijd, die te veroorzaken was door de eerste helft, stond GE in deze thuiswedstrijd met rust maar 2 punten achter! De stand was namelijk 24-26.

Het begin van de tweede helft was er helaas 1 van een dikke nederlaag. De aanvallen waren veel te slordig, de verdediging liet te veel steken vallen én de moed liet het team in de basketbalschoenen zakken. De tegenstander wist GE zelfs een aantal minuten niet te laten scoren, terwijl zij dit zelf wel wist te doen. Aan het eind van de derde periode werd de draad na een time-out weer goed opgepakt. In de aanval werd er goed gekeken naar elkaar en was er weer voldoende dreiging naar de basket toe. De stand na dertig minuten spelen, met een periodestand van 1-16, was 25-42.

De laatste paar minuten van de derde periode gaf GE toch weer moed en liet zij zien dat zij echt dapper zijn. Alle energie werd bij elkaar gesprokkeld en zo werd de laatste periode zelfs weer gewonnen, 8-6. De eindstand van de wedstrijd kwam hiermee op 33-48 voor Cady ’73.