Leila vd Beek “ belangrijke dame” bij de Green Stars

LEIDEN – De uitwedstrijd tegen BS Leiden begon 30 minuten te laat. De westlandse meiden begonnen niettemin geconcentreerd aan de wedstrijd  met een 0-4 voorsprong als gevolg.

Esmee Hoogeveen, topscoorster bij de Leidse ploeg, scoorde hierna 7 punten op rij zonder dat het team uit het westland hier iets tegenover kon zetten. Gelukkig werd het herstel snel ingezet en met scores van Eugenie Overman en Naomi vd meer werd het eerste kwart winnend afgesloten (11-13).

Direct na de start van de 2e periode liep Eugenie tegen haar 3e persoonlijke fout op. Een probleem waar de talentvolle Maassluise speelster  bijna wekelijks mee kampt en ook nu werd zij uit voorzorg naar de kant gehaald. Ondanks deze aderlating op m.n. het aanvallende vlak werd het 2e kwart een bijzonder productieve. Maar liefst 25 scores produceerden de bezoekers. Vervelend was wel dat men in de verdediging erg slordig was. De fastbreak met  1 pass van Leiden was telkens doeltreffend tot groot ongenoegen van coach Kees Brugman die niet kon geloven dat zijn ploeg dit telkens liet gebeuren. Het verschil bij rust van 9 punten (29-38) had dan ook veel groter moeten zijn.

Na de pauze leek de combinatieploeg uit Maassluis/s’Gravenzande in de problemen te komen. Slechts 2 punten in 5 minuten lieten zien dat de aanval niet meer draaide. Eugenie Overman werd weer ingezet voor meer daadkracht in de aanval maar na amper 28 seconden maakte zij weer een persoonlijke fout en mocht wederom op de bank plaats nemen. Achteraf was deze persoonlijke fout het omslagpunt in de aanval. Leila van der Beek nam de plaats van Eugenie in en hoewel van der Beek een matige 1e helft had gespeeld was zij nu aanvallend niet te stoppen. In de resterende tijd van het 3e kwart scoorde zij maar liefst 9 punten en nam haar team op sleeptouw.  Leiden gaf zich echter niet gewonnen want met 6 punten in de laatste minuut van het kwart werd de stand van 39-51 gewijzigd naar 45-51.

Ook in de laatste periode ging Leila door met scoren. BS Leiden stribbelde tegen tot 53-59 maar brak enkele minuten voor tijd definitief waardoor een zwaar bevochte 57-69 overwinning werd geboekt.

Anysa Moelker en Naomi vd Meer scoorden vandaag beiden 12 punten. Gabriela Uitterlinden kwam met 10 ook in de dubbele cijfers maar Leila van der Beek besliste uiteindelijk de wedstrijd met haar 17 punten (allemaal gemaakt in de 2e helft).

De 1e competitiehelft zit er op. Het combinatieteam van de Westland Stars en Green Eagles eindigde op een 4e plaats in een poule van 6.  Leiden en Lokomotief werden 2 keer geklopt. De wedstrijden tegen de overige 3 tegenstanders gingen verloren.

In de nieuwe competitie, die in januari begint en waarin om het rayonkampioenschap zal worden gespeeld zijn SVO en Uball bekende tegenstanders. Nieuw zijn naar alle waarschijnlijkheid de teams van River Trotters, Red Stars en Grasshoppers U14.

Leiden en Lokomotief zijn dan samen met de ploegen van Binnenland,Leiderdorp en River Trotters de tegenstanders van het naar het rayon gepromoveerde onder 14 team van de “Green Stars”.