Koploper te sterk voor Heren 2

DELFT – Ook in de laatste competitiewedstrijd geen overwinning voor de reservisten van de Green Eagles. Ondanks dat de ploeg voor het eerst dit seizoen weer redelijk compleet was werd er kansloos verloren van de kampioen. Punch 2 bestookte de Maassluise zoneverdediging met talrijke doeltreffende afstandschoten. Ook het aanpassen van de zone had weinig effect.  Bij een 19-2 achterstand kwamen de Eagles in de aanval beter in hun spel. Harry v Malsen liet enkele van zijn beruchte skyhooks vallen en het verschil was aan het eind van het 1e kwart niet groter geworden (32-15).

Het 2e kwart werd zelfs door de Eagles gewonnen met 17-20 hetgeen aangaf dat ook de verdediging beter functioneerde. Het kwart werd afgesloten met een 3 punter buzzer beater van Hans vd Voort na een uitstekend ingestudeerde en uitgespeelde “out of bounce”.

Het 3e kwart was echter weer desastreus.  Afstandschoten afgewisseld met makkelijke scores op de baseline verpulverde de Eagles zone. Weliswaar was de Eaglesploeg weer nagenoeg compleet niet iedereen was even fit anders had een omschakeling naar een man to man verdediging op zijn plaats geweest. Nu begon de laatste periode bij 81-48.

Samir Rezeika vierde zijn 1e wedstrijd van dit seizoen met name in de eerste minuten van het 4e kwart. Zijn drives waren niet te stoppen en eigenhandig  dichtte hij de kloof iets tot 87-58. Hierna ging de thuisploeg op jacht naar de 100 puntengrens. Dit lukte ternauwernood met een  100-62 eindstand in een wedstrijd met 17 punten van Harry v Malsen en 21 van Samir Rezeika.