Nieuws

Verlenging, tabletcrash en naar Eindhoven

MAASSLUIS – Het was een lang gerekt weekeinde voor de meeste Eagles. Zat het clubhuis vrijdag vol voor de pubquiz van Dames 1, daar moest Under 22 voor die quiz zich verontschuldigen. Want die mochten afgelopen vrijdag om 21.00 uur in Schoonhoven spelen tegen het laag geplaatste Silvertown Lions. Coach Derksen nam geen risico en zorgde er voor dat de ploeg al ruim van te voren aanwezig was in de zaal om niet verrast te worden op een vrijdagavond. Dit werden ze dan ook niet, zeker niet toen de sterkste speler van de Lions in de eerste helft tegen twee onsportieve fouten aanliep en kon gaan douchen. Met een rake vrije worp van Bas van der List scoorden de Under 22 mannen in de achtste minuut van het vierde kwart het honderdste punt. Daar bleef het bij want uiteindelijk wonnen ze afgetekend met 100-34 en wederom maarliefst vijf spelers in de dubbele cijfers.

Under 22 al vroeg bezig met warming up in Schoonhoven

Dezelfde vrijdag had de Under 10 een training gegeven aan twee pieten in de Haydnlaan. De volgende dag mochten de jongste Eagles naar ’s Gravendeel en ook daar gaven ze een training weg. Want onder leiding van een sterk spelende Jake Valk (18 punten) wonnen ze met 50-5 van Rebound en dan heb je goed gespeeld. Door deze overwinning blijft Under 10 goed meedoen in deze poule op een vijfde plek

Score Under 10 in ’s Gravendeel

Naast Under 10 waren er nog vijf wedstrijden die zaterdag. De wedstrijd die de zaterdag meest in het oog sprong was die van Under 14-2. De afgelopen wedstrijden zorgden voor vele grijze haren bij de coach want het waren stuk voor stuk nagelbijters. Ditmaal kwam de koploper Voorne op bezoek, en zij bleken niet voor niks de koploper te zijn. De exacte eindslag zal nooit helemaal duidelijk zijn in verband met het crashen van de tablet. Maar een einduitslag van 55-26 geeft in ieder geval het verschil goed weer. Desondanks nog steeds een mooie derde plek op dit moment voor Under 14-2.

Leuke wedstrijd ook voor Under 18-1 tegen Rowic. Na twee nederlagen op rij speelde de ploeg nu thuis en won het met 58-43. Mike Boelaars trekt vaak de kar en was ook nu topscorer met 16 punten. Maar ook voor het eerst in de dubbele cijfers Jamel Mouline met twaalf. Op een zevende plek kan de ploeg nog naar boven en naar onder kijken. De komende wedstrijd over twee weken tegen nummer 5 Helmink Heroes zal hier meer duidelijkheid in gaan geven.

Stand Under 18-1

De spannendste wedstrijd dit weekeinde was voor Under 16-2 van coach Satijn. Want het team heeft heel de wedstrijd tegen een achterstand aangekeken. Maar zaalwacht Willeke Bruins zag de spanning en sensatie aankomen. En ze had gelijk want bij 39-38 nam de thuisploeg voor het eerst de voorsprong over van tegenstander Rebound. Uiteindelijk was het Sanna van Witzenburg die de laatste score maakte en daardoor wonnen de jongens en meiden van Under 16-2 met 41-38. En dat is een lekker manier van winnen, zeker na vijf wedstrijd niet gewonnen te hebben.

Het zoet van de overwinning had Under 12 vorige week geproefd, helaas deze week weer een wat bitterdere smaak voor coach Rutting zijn Eagles. Want Squirrels was thuis in de Haydnlaan duidelijk een maatje te groot en won met ruim verschil, 83-39. Komende week een weekje Sinterklaasfeest en het basketball congres in Den Bosch. De week er na mogen ze spelen in Rotterdam bij nummer 9 Divine.

Als laatste op wedstrijddag zaterdag Heren 1 uit in Hardinxveld Giessendam tegen River Trotters. Onder leiding van twee scheidsrechters van de thuisploeg (de bond had een tekort aan scheidsrechters..) werd het een wedstrijd tussen twee ploegen met verschillende speelstijlen. Waar de Eagles veel onder de borden scoorde door postmoves en aanvallende rebounds, daar was de thuisploeg trefzeker van ver af. De Eagles scoorden 87 punten in een uitwedstrijd, normaliter goed voor een overwinning. De thuisploeg leek echter niet te kunnen missen en scoorde maar liefst 92 punten. Een dure nederlaag dus voor Heren 1 die daarmee de koplopers uit het zicht ziet raken. Als enige speelt Heren 1 komend weekend een wedstrijd. Op de vrijdagavond staat de streekderby tegen Westland Stars op het programma. Deze ploeg staat een plek lager ten opzichte van de Maassluise ploeg. Om 21.00 uur in de Westlandhal, een leuk begin van je weekend!

Maar het werd in het begin al geschreven, het was een langgerekt weekeinde want ook op zondag speelden er teams van Green Eagles. En die konden flink wat kilometers afleggen. Zo mocht Under 16-1 naar Eindhoven om te spelen tegen Almonte. Dit is een Under 14 team wat mee doet in de hogere Under 16 klasse maar daar nog zonder overwinning was. Desondanks maakte de thuisploeg het de Eagles zeker lastig en nam het brutaal de voorsprong in het eerste kwart (14-12). Gedurende de wedstrijd namen de Eagles van coach Hoogendoorn toch meer en meer het heft in handen. En vooral verdedigend ging de boel steeds beter sluiten.Uiteindelijk wonnen ze onder scorende leiding van Jarno van den Bos (24 punten) met 56-40. Het team staat door deze overwinning in de middenmoot van deze zeer spannende poule. Wat gaat het doen na de winter hangt af van de laatste twee wedstrijden. Tegen nummer één Crackerjacks en nummer vijf New Stars zal blijken in welke klasse het team gaat spelen na de winter.

Stand Under 16-1

De laatste wedstrijd van het weekend was in Amsterdam. Dames 1 speelde tegen de studentenploeg US en ze zijn nu nog aan het nagloeien van de wedstrijd. Een krappe selectie met zieken, Renate Warffemius die geblesseerd moest uitvallen met een dik oog. Een score na het eindsignaal van de thuisploeg die geteld wordt. Een verlenging die door een driepunter US dreigt af te gaan op een tweede verlenging. Een ploeg die steeds meer op het tandvlees loopt. Maar dan een fout in de slotsecondes op Suzanne van Driel die een vrije worp raak schiet. Een noodschot van US dat dit keer wel op tijd is maar er dit keer niet in gaat, en dus winst voor Dames 1! De Dames hadden nog wel een extra dag weekend kunnen gebruiken. Maar door de winst met 67-66 is het toch net wat minder erg. Door deze overwinning heeft de ploeg van coach den Hoedt zijn negatieve balans tussen winst en verlies inmiddels kunnen oppoetsen tot een 50% verhouding en is het onderdeel van een hele grote middenmoot met acht punten.

We zien weer gelukkig weer steeds vaker de overwinning selfie

Komend weekeinde dus het basketbalcongres te Den Bosch, en alleen Heren 1 die in actie komt op de vrijdagavond.