Heren 2 geeft koploper goed partij

MAASSLUIS – Het leek een loodzware opgave te worden voor het 2e herenteam. Tegenstander was de koploper van de 2e divisie C “Jumpers”. Een ongeslagen ploeg die in de thuiswedstrijd al gehakt had gemaakt van de Maassluise ploeg. Een Maassluise ploeg die het nog steeds moet doen zonder de langdurig geblesseerden Ruben Kraaijeveld, Samir Rezeika en Hans van de Voort.  Dit keer ontbrak ook Niels Warffemius nog. Stefan Satijn was er weer bij en daarom hoefde de 6 mans formatie niet ‘te lenen’ bij heren 3.

Net als in de uitwedstrijd begon het Haagse team met sterk schieten van afstand. Ondanks 3 driepunters bleven de Eagles in het spoor tot 10-15. Het missen van 7 vrije Maassluise worpen droeg er toe bij dat de periodestand uit kwam op 10-19.

In de 2e periode haperde het schot van the Jumpers en de Eagleszone liet inside niets toe. Aanvallend vonden Richard Gestel en Stefan Satijn  voor de Eagles juist de basket van dichtbij en met nog 20 seconden te spelen voor de pauze was de stand 29-29 gelijk. Een zeer verrassende voorsprong bij rust was door het balbezit zelfs  mogelijk. Helaas zorgde slordig balverlies er voor dat Jumpers toch met een voorsprong de rust in ging.

Na de pauze konden de 6 Maassluise mannen niet meer voor een verrassing zorgen. Wouter vd Berg stribbelde met 6 punten op rij nog even tegen (35-35) maar hierna liep het verschil snel op tot 39-57.

Ook in het begin van de 4e periode waren de eerste punten voor de Eagles maar een 0-12 run van de bezoekers besliste de wedstrijd definitief (42-69). De Eagles gaven echter niet op. Stefan Satijn scoorde nog 7 punten en  het restant van de wedstrijd werd nog met 15-10 gewonnen zodat de gehavende Eaglesformatie met opgeheven hoofd het veld kon verlaten. Eindstand 57-79.

Topscorer bij de thuisploeg werd Wouter van de Berg met 17 punten. Ook waren er dubbele cijfers  voor de routiniers Stefan Satijn en Kees Brugman met resp. 15 en 13 punten.