Dames 2 geeft goed begin geen vervolg

DELFT – Tegen de Delftse studenten waren de vooruitzichten niet al te best. Punch staat op de 2e plaats van de ranglijst en de Eagles hadden nog maar 1 wedstrijd gewonnen. Andrea Blankestein, Fleur v Baalen, Annemarie Vaissier en Mieke v Deursen waren afwezig .  Carmen Renten ,Esther Jong en Rianda v Ast begonnen niet fit aan de wedstrijd. Genoeg excuses maar toch een prima begin van de wedstrijd. De Maassluise zoneverdediging sloot voortreffelijk in het 1e kwart mede doordat het afstandschot de Delftse ploeg in de steek liet. Tot de achtste minuut stonden de bezoekers zelfs verrassend op voorsprong (5-6) waarna het 1e kwart werd afgesloten bij 11-8.

In de eerste minuten van de 2e periode was de thuisploeg sterker. De Eagles lieten 2 vrije worpen onbenut en de eerste 5 minuten werden afgesloten met een 11-0 run in het voordeel van de thuisploeg. In het restant  van deze periode hielden de ploegen elkaar weer in evenwicht met een 31-15 ruststand tot gevolg.

Direct na de pauze werd er aan beide kanten weinig gescoord. Na 3 minuten verliet de Maassluise ploeg brutaalweg hun zoneverdediging en hun man to man verdediging over het gehele veld had wonderbaarlijk effect. Een 33-15 achterstand werd in 5 minuten intensief verdedigen teruggebracht tot 35-24. Door geproest en gekuch was het niet verantwoord om deze verdedigingsvorm lang  door te zetten. Weer terug in de zone werd de achterstand helaas weer groter.

Een 41-24 stand werd na het ingaan van het laatste kwart vergroot tot 53-24 waarna de meiden van de Green Eagles op karakter het einde haalden met  een 67-28 eindstand.