Koploper te sterk voor Under 16

ROTTERDAM – Nadat op zaterdag de thuiswedstrijd tegen SVO teleurstellend was verloren moesten de meisjes van U16 op zondag opnieuw aantreden. Ditmaal tegen de trotse koploper Rotterdam Basketbal waartegen in de thuiswedstrijd reeds met 34-75 was verloren.

Slechts 7 speelsters had coach Brugman tot zijn beschikking. De wedstrijden op zaterdag, waar sommige ook nog met MU14 hadden gespeeld,  hadden hun tol geeist. Rotterdam beschikte daar in tegen over 11 speelsters.

De combinatie van Westland Stars en Green Eagles begon de wedstrijd uitstekend. Na 7 minuten hadden de Westlandse meiden brutaalweg een 8-13 voorsprong genomen. Rotterdam kwam in de laatste minuten van het eerste kwart nog iets terug maar ook de Stars bleven scoren. Periodestand 16-19.

In kwart 2 ging de pressieverdediging van de Rotterdammers steeds meer zijn vruchten afwerpen.  Na 5 minuten was de voorsprong van de bezoekers  veranderd in een 4 punten achterstand (26-22) maar wie dacht dat de ploeg nu al zou instorten kwam bedrogen uit. De 7 mans formatie bood knap tegenstand en bij rust was het verschil nog steeds 4 punten. 34-30

De 2e helft werd slordig begonnen. Er was een time out nodig om de Eagles/Stars weer op de rails te krjgen. De achterstand was toen reeds 40-30. Er ontspon zich hierna weer een gelijkopgaande wedstrijd. Met nog 3 minuten te spelen in dit 3e kwart ging Manon Brouwer hard door haar enkel en moest het veld verlaten. Deze tegenslag  werd goed opgevangen . Rosita Grootscholten nam het fanatieke verdedigende werk van Manon knap over en aan het eind van het 3e kwart was de stand 52-40.

In de laatste periode was de pijp leeg. Zeker toen na 3 minuten ook Danica Iqnjatovic nog door haar enkel ging was het verzet definitief gebroken. De Green Stars konden niet meer wisselen en de vermoeidheid eiste haar tol. Nadat het eindsignaal bij 73-46 had geklonken was de conclusie dat de MU16 een prima prestatie hadden geleverd in een wedstrijd die 10 minuten te lang duurde.

Anysa Moelker gebruikte haar lengte prima en scoorde vandaag 14 punten. Ook Eugenie Overman kwam met 11 punten in de dubbele cijfers. Naomi vd Meer scoorde 9 punten