Dames 1 zoekt nieuwe pointguard

MAASSLUIS – Nog een paar weekjes en dan begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen alweer. De voorbereidingen op de voorbereiding zijn al in volle gang. De atletiekbaan is gereserveerd, de benodigdheden worden geinventariseerd en de managers zijn al druk bezig om, in samenspraak met de coach, het oefenprogramma samen te stellen. Echter, het team van vorig seizoen heeft enkele flinke aderlatingen ondergaan. Veerle van Baalen speelt volgend seizoen bij de ploeg van Cangeroes (ivm studie) en ook Kim Rijnberg zal voorlopig even niet acteren in de Wethouder Smithal. Zij gaat elders stage lopen. Dit betekent dat de Eaglesploeg in 1 keer bijna haar hele backcourt kwijt is. Daarom is men op zoek naar een ambitieuze spelverdeelster die de Eagles op de guardpositie kan versterken. Overigens mogen speelsters die op een andere positie spelen zich ook melden via info@greeneagles.nl want de selectie bestaat op dit moment nog slechts uit 9 meiden. De talentvolle junioren Gabriela Uitterlinden en Josje Ruinard hebben aangegeven voor hun plezier bij de Westland Stars te gaan spelen. Een gemiste kans voor beide vind ik.

Ondanks de huidige smalle basis en het vertrek van coach Robert Brandon is en blijft de doelstelling van het team om dit jaar wel de playoffs te halen.

Wordt vervolgd.

Kees Brugman

Comments are closed.