Green Eagles Jongens Onder 20 wint ruim

MAASSLUIS – Na de leerzame verliespartij van vorige week waren de jongens deze week gebrand op een mooi resultaat. En dit leek op voorhand te kunnen want de Giants uit Bergen op Zoom hadden wisselende uitlagen en al eerder verloren van de Green Eagles. Het ging toen echter moeizaam na achter te hebben gestaan in de rust, dus een agressieve (in positieve zin) start was de focus vooraf.

Bij de start van de wedstrijd werd dit gelijk goed gedaan. De directe tegenstander werd een tegen een verslagen en daarna werd de man meer situatie goed uitgespeeld. Tom had enkele zeer mooie passes en daarbij werd het tempo door het hele team hoog gehouden. Beau, Koen en Jeroen schoten hun driepunters allen raak en er werd een ruime voorsprong gepakt.

Ook na diverse wisselingen bleven de jongens goed spelen. Hoogtepunt in het tweede kwart was een enorm blok van Sebas aan de ene kant van het veld, waarna hij via een behind the back pass van Tom de bal terug kreeg in de aanval en een driepunter raak knalde. Ook Jeroen speelde een opvallende rol met bijna dubbele cijfers in de eerste helft en een heerlijke euro-step move.

Het doel in de tweede helft was om geconcentreerd te blijven ondanks de grote voorsprong van 64-19. Het begin was gelijk goed en het team bleef scherp, Chaquille liet zijn power zien en het team profiteerde daar van, in zowel balwinst als directe assists.

Tijdens het begin van het vierde kwart met 98 punten op de borden stagneerde de scores en leken diverse spelers het even zelf te willen oplossen. Dat is echter niet het Eagles U20 spel, en na een time out waarin dit nogmaals herhaald werd, gingen de jongens weer samen spelen. Nu was het Remco die het af mocht ronden en die dit sterk deed, aangevuld door enkele mooie acties van Yorel. Uiteraard had Frenk al lang en breed dubbele cijfers en toen ook Matthew en Erdem scoorden hadden alle 11 spelers gescoord en ongeveer gelijke minuten gemaakt. Met een einduitslag van 113-31 werd de goede wedstrijd afgesloten.