Wedstrijdverslagen

U14-2 herpakt zich na slechte start

MAASSLUIS – Omdat Leerdam zich eerst had afgemeld waren er wat U14-2ers doorgeschoven naar de U14-1 dit weekend. Uiteindelijk kon Leerdam gelukkig wel komen, maar zaten we nu wel wat krap op de guard positie en hadden Elisa, Finn en Pepijn al een wedstijd van U14-1 in de benen. Ook Jack en Wouter hadden in de ochtend al een zware pot gespeeld met U12.

Het begin was slecht. We waren onder de indruk dat nummer 23 moest duncken van zijn coach, maar na een paar minuten bleek dat alleen zijn naam werd geroepen (“Duncan”). Toch was dit wel de beste Leerdamse speler die onze full-court press makkelijk voorbij dribbelde en dan zelf tot scoren kwam of een assist in petto had.

Wij kwamen best wel tot kansen, maar de bal wilde niet door het netje. Twee time-outs verder gaven we de full-court press op, ging Merel Duncan verdedigen op iets meer afstand en op zijn rechterhand, waardoor hij er niet meer langs kwam.

Inmiddels begon het scoren te lopen. Vooral dankzij Pepijn met 10 punten op rij, maar ook door acties van Rik, Wouter, Zoë en Elisa naar het bord, die goede rebound posities voor Pepijn en Finn opleverden.

Verdedigend leek Jack een mismatch te hebben met zijn tegenstander waar hij een aantal keer in paste, maar op positie en op beweeglijkheid had hij juist veel intercepties.

Met rust was de 2-14 achterstand al omgebogen in een 32-20 voorsprong en in de derde periode gingen we door. “Dankzij” het guardprobleem kwamen nu ook forwards als Merel en Elisa op de guardplek. Die gingen niet gelijk zelf voor de dribbel maar passten de bal door naar de vrije mensen wat tot mooie aanvallen leidde. Als Finn of Pepijn de bal kregen, gingen ze zonder angst recht op de ring af. Ook nu werd er wel wat gemist maar met het rebound overwicht was er uiteindelijk wel weer een score.

In de vierde periode nam Rik de verdediging van nummer 23 over en ook dat ging uitstekend. Omdat het hele team goed bij zijn mannetje bleef kregen we zo veel intercepties die, met name door Finn, snel in een breakpass op Jack of Zoë kon worden omgezet.

Met een buzzer beater van Wouter werd de wedstrijd in stijl afgesloten.

Pepijn (26) en Finn (20) waren de absolute topscorers.

Ook U14-1 kwam in actie en wist met 63-31 te winnen van de nummer twee uit Bilthoven. Topscorers waren Jarno (17), Gene (16), Tim (8) en Bryce (8)