Gevoelig verlies dames Green Eagles

GRONINGEN – Het damesteam van de Green Eagles heeft zondag jl. een gevoelig verlies geleden tegen het laag geklasseerde Groene Uilen. Groene Uilen hadden tot nu toe slechts 1 wedstrijd in de competitie gewonnen en in de onderlinge bekerconfrontatie van enkele weken geleden had de Maasluise ploeg geen enkele moeite met de opponent uit het hoge noorden (86-60).

Hoewel de line-up van de Groningse studenten precies zo was als waar de Eagles zich op hadden voorbereid was het begin van de wedstrijd tegen alle verwachtingen in. De thuisploeg nam het initiatief en de beoogde Eaglestactiek kwam niet uit de verf. Met een verrassend goed afstandschot werd de Eaglesformatie al snel op achterstand geschoten. Het inbrengen van Fleur van Baalen bracht aanvallend wat meer stootkracht maar de thuisploeg bleef op voorsprong.

Ook in de 2e periode was er geen verbetering. Jolien van Baalen werd al snel uit voorzorg met 3 fouten naar de kant gehaald en de Maassluise aanval had grote moeite om tot score te komen.

Na de rust, met een 12 punten achterstand, startte de ploeg van coach Kees Brugman met een energieke hele veld man to man verdediging. Langzaam kwamen de Eagles dichterbij en na 8 minuten was er uiteindelijk dan toch de eerste voorsprong in de wedstrijd. Helaas ging de vermoeidheid ogenschijnlijk zijn tol eisen want 2 keer achter elkaar liet men Groene Uilen topscoorster “ Kim Jaasma” vrij baan naar de basket. Zij bracht de voorsprong met 5 punten (score en een score met bonus) weer naar de Groningse studenten en de Eagles namen wat rust met een time out. Helaas bracht dit niet het beoogde effect. Ook de in veld gekomen ‘frisse’ speelsters konden het tij niet keren en toen in de laatste seconde van het kwart ook nog een noodschot vanaf de eigen helft namens de Uilen doel trof leek de wedstrijd met nog 10 minuten te gaan beslist.

In de laatste periode kwam er niet direct een verbetering. Enkele Dames die veel energie hadden gegeven in het 3e kwart kregen rust maar de vervanging slaagde er ook niet in de aansluiting tot stand te brengen. Verder dan een 68-56 eindstand kwamen de Eagles niet. Een wrange herhaling van de geschiedenis want ook vorig seizoen trof de Eaglesploeg hetzelfde lot (toen tegen het zwakke Wyba in Noord Brabant). Vandaag waren er uiteindelijk nog dubbele cijfers voor Willeke Bruins (13), Renate Warffemius (11) en Eva Kerkhoven (10). Komend weekend is er kans op revanche want dan komt koploper Grasshoppers op zaterdagmiddag 17.15 uur naar Maassluis.