Herstel Green Eagles dames in Utrecht

UTRECHT – Na 3 nederlagen op rij hebben de dames van de Green Eagles zich prima hersteld met een overwinning tegen de Cangeroes.

Met een sterk spelende Fleur van Baalen namen de Eagles al snel een voorsprong. Bij 4-7 trok ex Eagle “Immy Kloet” de stand met een driepunter weer gelijk maar hierna kwam de Maassluise trein goed op gang. Driepunters van Jolien van Baalen en Willeke Bruins troffen doel terwijl de verdediging weinig mogelijkheden weg gaf. Het eerste kwart leek bij 10-29 te worden afgesloten maar een driepunter van de thuisploeg maakte er 13-29. In het 2e kwart lieten de Eagles de tegenstanders meer aanvalsrebound pakken maar toch liep men uit naar een 17- 37 stand. Slordigheden in de passing gaven de Cangeroes wel de kans om voor de rust nog iets terug te komen. Ruststand 26-40.

Na de pauze kwamen de gastvrouwen terug met hun zoneverdediging uit de slotfase van het 2e kwart en zij brachten het verschil terug naar 10 punten. Eva Kerkhoven sneed echter makkelijk door de 3-2 verdediging heen en toen ook het afstandschot goed ging vallen kon niets de Eagles nog stoppen. De zonepress van de Utrechters werd regelmatig, zoals was getraind, uitgespeeld en met nog 10 minuten te spelen was de stand 36-60.

De laatste periode was uiteraard een formaliteit. Beide teams scoorden regelmatig en de stand liep op. Cangeroes bracht de productie uiteindelijk op 57 terwijl de Eaglesploeg met mooie scores van Anouk Kraaijeveld en een driepunter van Marion Stolk in de slotminuut de teller op 81 liet eindigen.

Willeke Bruins scoorde vandaag 24 punten, Roos Jordans 20.