Eagles binden ook Grasshoppers aan zegekar

KATWIJK – Na drie overwinningen op rij werd er vorige week verloren van het sterke Cangeroes. De Eagles pakten afgelopen vrijdag de winnende draad weer op en bonden op vrijdagavond ook de Grasshoppers aan hun zegekar.

Uitwedstrijden in Katwijk aan Zee zijn voor de meeste ploegen altijd een lastige opgave. De laatste 2 seizoenen wonnen de Eagles er echter wel steeds met attractief spel. Nu moest de Maassluise ploeg het wel doen zonder Fleur v Baalen en Kelly Brugman. Eva Kerkhoven werd opgeroepen om de ploeg weer op 7 speelsters te brengen.

Na een openingsscore van Suzanne van Driel en het antwoord van de Grasshoppers (4-2) liet Roos Jordans zien er zin in te hebben. 3 Driepunters op rij veranderde de stand in 4-11. Grasshoppers beschikt ook al jaren over topschutters en ook met driepunters werd het 10-11. Maar Roos Jordans had de smaak te pakken en voerde de stand, samen met Kirsten Boer, op tot 12-16. Eva Kerkhoven liet vervolgens zien het basketbal na ½ jaar niet te zijn verleerd en met 4 punten bracht zij de periodestand op 17-20.

Onder andere met driepunter nummer 5 van Jordans liepen de Eagles in kwart 2 snel uit tot 21-28 maar de gastvrouwen bleken taai (25-28). Nog voor de rust veranderde de Eaglesploeg haar verdediging in 3 verschillende vormen en hier hadden de Grasshoppers veel moeite mee. Een 0-8 run bepaalde de stand op 25-36 waarna de laatste score voor de thuisploeg was (ruststand 27-36).

Willeke Bruins had een weinig productieve 1ehelft gespeeld en kwam na de pauze erg gemotiveerd in het veld. Nu nam zij plaats achter het driepunterkanon waarmee ook zij 3 keer op rij doel trof. Na 3 minuten spel was de Maassluise voorsprong al opgelopen tot 27-47. In dit 3ekwart werd de hele productie voor rekening genomen door het duo Jordans/Bruins maar vermeld moet worden dat Jolien van Baalen de belangrijkste schutter van Grasshoppers prima uit de wedstrijd speelde. Ook Kirsten Boer deed in de verdediging uitstekend werk tegen grotere tegenstanders. Zij moest daarvoor menige elleboog incasseren maar gaf geen krimp. Marion Stolk speelde een uiterst nuttige wedstrijd en moest veel minuten maken. Met nog 10 minuten te gaan was de stand 35-55 en leek de wedstrijd gespeeld.

Het Grasshoppersteam gaf in het laatste kwart bij 41-61 nog 1 keer gas. Snelle afstandsschoten troffen doel en de 7 Eagles leken aan het eind van hun conditionele Latijn. Bij 53-63 was het verschil nog slechts 10 punten maar de wedstrijd duurde voor de thuisploeg te kort. De Eagles scoorden nog wat vrije worpen (53-67) waarna Grasshoppers de wedstrijd met een driepunter afsloot. Eindstand 56-67. Roos Jordans maakte vandaag 26 punten, Willeke Bruins 22.

Wederom een mooie overwinning voor de smalle Maassluise selectie die nu met 8 punten uit 5 wedstrijden op een gedeelde 2eplaats is terug te vinden op de ranglijst. Komende week is er geen wedstrijd waarna in het weekend van 27 en 28 oktober 2 keer moet worden aangetreden. Op vrijdagavond voor de beker in en tegen Hoofddorp en zaterdag ontvangt de ploeg ‘Almonte Eindhoven’ in de eigen Wethouder Smithal.