U16 wint spannende pot

Divine was het vierde team waar de Maassluise talenten tegen mochten spelen, het 3eteam U16  van deze vereniging. Daar spelen niet de talenten in,  dus moeilijk in te schatten. Wel was aan de wedstrijd uitslagen te zien dat ze van het niveau van de andere teams waren. Op Pepijn na waren wij compleet dus van ons eigen plan en spel uitgaan.

Bij de start was duidelijk dat Divine niet kwam om te verliezen. Direct stapten de bezoekers in een zone verdediging. Begrijpelijk van hun kant wat het niveau was zeer gemixt, alleen leer je daar niet echt verdedigen van. Afijn het is wat het is, dus er was werk aan de winkel voor het team. In de regel is dan sneller dan de tegenstander bij hun basket zijn en ze niet in de zone verdediging te laten komen, daar hadden wij in het begin moeilijk mee. De bal ging wel goed rond maar de durf om dat een actie te maken was er niet. Afstand schoten vielen vaker niet, de rebound was afwezig dat speelde de tegenstander in de kaart. De eerste minuten ontlopen wij elkaar niet echt maar na 5 minuten slaan de bezoekers een gaatje en zijn daar zeer blij mee want om tegen de koploper in de poule zo te starten is natuurlijk leuk. Wij komen halverwege het tweede  eerste kwart knap terug omdat onze bankspelers scoren en de scores van Divine van maximaal van drie spelers moet komen.

De score in de pauze staat op 18-19 voor de bezoekers.

De meest scorende speler van Divine wil vaak een drietje probeert te schieten omdat ze veelal niet door de goede defence van de Eagles komen.  Dit schot komt meestal na een screen op de kop van de bucket via hun center. Toch gaan we onder het screen langs en switchen wij niet om een mismatch te voorkomen. Dus een compliment voor de Eagles dat zij dit afdwingen.

Toch loopt Divine uit in het derde kwart omdat er een paar keer een driepunter valt. De achterstand blijft rond de 4/5 punten hangen. Gene pakt na zijn enkel breuk ook zijn eerste minuten maar is nog wat onwennig na de tweede keer van de bank komen is er een scrimmage tussen hem en een speler (nr 15) van Divine die al geruime tijd op een zeer vervelende manier een aantal Eagles aan het uitdagen is.

Wij starten het laaste kwart met een 31-34 achterstand. Het advies was niet te afwachtend te zijn in de aanval maar snel de bal naar de aanval helft te brengen, ook al staat de verdediging van Divine, val de basket aan want beslissende spelers zitten in fouten last en de scheidsrechters fluiten nu strakker dus dat bied kansen. Dit pakken de vermoeide Eagles best goed op en pakken een 18-0 run op de tegenstander die nu hun scorende mensen toch moet opstellen. Met een 46-34 stand gaan wij de laatste 5 minuten in. In een time out aangegeven dat er misschien heel veld verdediging tegen krijgen. Maar nog steeds blijft de tegenstander volharden in hun zone verdediging wat hun nu opbreekt want met zo’n voorsprong hebben wij nu geen haast meer…. Wouter valt na 7 minuten uit na zijn 5efout.  Hij heeft de veel scorende guard goed tegenstand geboden, hij krijgt applaus van het team. Met nog twee minuten komt Divine nog iets terug door hele veld verdediging, en ondanks dat de coach een ‘broertje dood’ heeft aan een zone verdediging gaan de Eagles dit toch even proberen om de tegenstander even te verassen. Dat pakt goed uit en de tegenstander is er zelfs boos om. Wij halen de game binnen met een 50-45 stand.

Een wedstrijd met alles erin, scrimmage, achterstand, zone tegen en toch je eigen ding blijven doen en erin blijven geloven.

Scores; Pim & Dagmar 2pnt, Roy & Wouter 4 pnt, Josh & Finn 6 pnt, Frank 12 pnt, Mike 13 pnt.