MU20 verliezen fysieke wedstrijd op vrije worpen

DEN HAAG – De mannen uit Maassluis mochten afreizen naar Den Haag om daar tegen Jumpers te spelen. Op papier was het de nummer 1 (Eagles) tegen de nummer 5, maar aangezien er nog weinig wedstrijden waren gespeeld zegt dit weinig.

Green Eagles startte dan ook prima en geconcentreerd en nam direct de leiding in de wedstrijd, Met goede scores van Yorel in een sterke baseline drive en Koen inside werd er een gat geslagen. Eigenlijk bleef het spel prima het eerste kwart, de Eagles bleven de basket aanvallen. Helaas werd er steeds fysieker gespeeld en bijna niet gefloten voor fouten. En daarbij; wanneer de mannen dan naar de vrije worplijn mochten gingen de ballen mis (0 op 6 in eerste kwart).

Het tweede kwart was echt voor Jumpers. Zij schoten nu een aantal driepunters raak en de Eagles wisten niet te scoren. De opdracht van de coaches Marco en Jeroen was om goed snel te passen en de bal vooral van speler naar speler te laten gaan, maar het was nog teveel dribbelen tegen deze fysiek harde verdediging, Hierdoor werd er te weinig gescoord, en helaas lukte dat ook niet van de vrije worp lijn, met 3 op 10 raak.

In de rust werd nogmaals benadrukt waar op te focussen en dat de jongens moeten leren om te gaan met deze sterke tegenstanders. De jongens pikten dit perfect op en het begin van het derde kwart was heel goed. De bal ging rond en wederom Yorel, en ook Frenk kwamen tot goede scores. Helaas raakte op het moment dat de Green Eagles helemaal terug kwamen in de wedstrijd Tom geblesseerd. Tijdens een goede actie naar de basket sprong een tegenstander tegen Tom op waardoor hij heel hard tegen de boarding kwam. Naar nu blijkt is zelfs zijn pols hierbij gebroken, uiteraard kon hij ook tijdens de wedstrijd niet verder. Eind derde kwart stonden de Eagles echter wel voor, met 37 – 35, en in dit kwart werden dan ook 5 van de 9 vrije worpen gescoord.

Het laatste kwart begon echter minder goed. Met enkele slappe momenten in de verdediging kwamen de Jumpers opeens makkelijker tot scoren. En de bal die de hele wedstrijd goed werd opgebracht werd enkele malen slordig verloren. Misschien werd Tom hier gelijk gemist, al mag dat niet het excuus zijn. De Eagles leken even van slag en enkele goed gespeelde aanvallen werden net gemist dicht bij de basket. De vrije worpen (dit maal 1 op 4) wilden nog steeds niet en ondanks een mooie driepunter van Erdem en enkele zeer goede acties van Beau die de rest van de scores maakte werd er nipt verloren met 53-47.

Een zeer leerzame wedstrijd waar met vlagen prima werd gespeeld en vooral heel goed de basket werd aangevallen. Net iets strengere scheidsrechter of en vooral net wat meer vrije worpen raak of net iets meer geluk en de jongens hadden gewonnen. Helaas was het bij al bovenstaande puntjes nu net niet de goede kant en werd het een verlies partij. De vrije worpen gaan we zeker verbeteren gedurende het jaar, en de andere puntjes zitten de volgende week wel net mee, kan niet anders. Dank publiek en ouders voor de support!