U14 op dreef bij Zoebas

U14 begint gelijk met een full-court press

ZOETERMEER – Green Eagles U14 zit sinds januari in een poule met drie tegenstanders die elkaar driekeer ontmoeten. Zo kan het dat reeds in februari Zoebas voor de tweede keer de tegenstander is. Thuis werd gewonnen, vooral door een uitstekende pressing in het eerste kwart. Wel had Zoebas stevige grote mannen die met de kont naar achteren gestaag richting basket bulldozerden en dan een makkelijke score maken.

Vorige wedstrijd was de enige die Merih moest missen dit seizoen en zijn waarde bewees hij in deze wedstrijd. Door goed positie te houden keerde hij alle pogingen om inside te gaan en als Merih gewisseld werd dan was het Pepijn die geen score toestond.

Maar eerst moest de tegenstander nog maar zien de middellijn over te komen, want ook deze wedstrijd begonnen we met een full-court press die veel intercepties opleverde omdat echt iedereen in het team er hard voor werkte. Met snelle scores van Joshua, Sanne en Gene stonden we dan ook na 2 minuten voor met 0-10 en even later, aan het einde van het eerste kwart, met 4-20.

Pim verdraaide toen zijn knie en het felle verdedigen van Gene had hem al drie fouten opgeleverd, waardoor beide aan de kant stonden. Kyo en Joshua zetten de aanvallen verder prima op, maar we hadden wat meer moeite om vrij te lopen en dat stokte de scores. De verdediging hield nog steeds prima stand met goed getimede block-shots van zo’n beetje iedereen en we gingen rusten met 8-28.

De tweede helft begonnen we gewoon weer opnieuw met fel verdedigen wat makkelijke scores opleverde. Daarbij werd ook goed gekeken naar de vrije man en werd het publiek getrakteerd op give-and-go’s, aanvallen over alle vijf de schijven en breakpasses over de lengte van het veld. Met name Pim strooide met assists maar ook Gene en Merel passten menig bal naar de vrije man. Na het derde kwart stond het dan ook 10-60 en vonden de spelers dat er bij 70 punten getrakteerd moest worden. Rekenkundig geëxtrapoleerd vond de coach dat daar zeker 80 punten voor nodig waren en zo ging er zo mogelijk nog een tandje bij in het laatste kwart. Met 38 punten werd zelfs nog de 100 punten grens benaderd en dus moet de coach een traktatie verzinnen.

Omdat iedereen zo goed verdedigde was dit weer een teameffort, maar het blijft leuk om de spelers te noemen die dubbele cijfers haalden. Dat waren Gene (40), Pim (14), Joshua (14) en Merih (10).