NieuwsWedstrijdverslagen

Green Eagles U14 kampioen!

MAASSLUIS – Met het wegvallen van de wedstrijd tegen DAS vorige week, waren we al kampioen nog voordat we de laatste wedstrijd van het seizoen ingingen. Thuis tegen Zoebas was het zaak om het massaal aanwezige publiek op een leuke wedstrijd te trakteren.

Alle 13 speelgerechtigde spelers waren beschikbaar, waardoor er één uitgeloot moest worden en dat was deze keer Piet. Dagmar nam het team op sleeptouw door de eerste 6 punten aan te laten tekenen. Daarna volgden scores van Joshua, Pim en Wouter. Verdedigend gaven we helemaal veel gas wat wel 3 vrije worppogingen voor de tegenstander opleverde, maar uiteindelijk slechts één veldscore. De tweede periode ging Gene voorop in de full-court press wat hem 10 punten opleverde. De stevige nummer 16 die in de eerste wedstrijd nog door ons heen beukte, stuiterde nu terug op de goed positiehoudende Merih. Merih en Merel passten ook makkelijk de vrije mensen aan en zo kon de score verder opgevoerd worden. Pim heeft dit seizoen steeds een goede balans tussen zelf de drive naar het bord maken of de vrije man aanspelen, wat hem begin tweede helft 6 punten opleverde en het team evenzoveel. Pepijn werd steeds hard aangepakt in de rebound, maar wist er desondanks veel te pakken. Frank maakte weer beheerst zijn puntjes en met 66 punten gingen we het vierde kwart in. Sanne en Dagmar scoorden de eerste 4 punten en toen was de beurt aan Kyo en de nog grieperige Bryce die met 6 en 8 punten bijna de helft van de productie van dit kwart voor hun rekening namen. …en toen kwam het eindsignaal, werden tegenstander, publiek en officials bedankt en kon er feestgevierd worden!

Oja, topscorer was Dagmar met 20 punten, gevold door Pim (16), Bryce (12) en Kyo (8) die alle drie hun hoogste scores van het seizoen haalden.