Leerzame wedstrijd voor U14-2

MAASSLUIS – Op 16 september om 19:00h. begon voor 7 Eagles de eerste wedstrijd op de hoge baskets, met een grotere bal en in de Smithal. Bovendien was het voor Zoë en Finn überhaupt de eerste wedstrijd. Gesteund door tweedejaars U14ers Pepijn en Merel speelden we tegen de relatief nieuwe basketballvereniging Irene uit Bilthoven.

Scores  van Lars en Pepijn zorgden voor een 4-0 voorsprong, maar daarna kwam Irene langzaam terug. Onder de borden was het bikkelen voor Finn en Pepijn tegen de grote tegenstanders. Dat leverde Pepijn 3 fouten op in de eerste helft, maar zijn gevaarlijke tegenstander nummer 11 al 4. Verder scoorde Irene goed uit de fastbreak, waar wij niet altijd in de goede positie stonden maar Irene hem ook steeds knap, onder druk, afrondde. Met rust stonden we al zo’n 20 punten achter, maar met Irene in foutenlast en wij met 4 wisselspelers en de overtuiging dat we niet zouden opgeven begonnen we met goede moed.

Irene maakte echter geen fouten, bleef fast-breaks lopen en strafte onze onnauwkeurigheidjes in de passing goed af. Desondanks bleef de inzet bij iedereen in het team. Met zijn goede moves kwam Emre nog een paar keer tot scoren. Lars bracht de bal goed op en had gevaarlijke drives. Elisa, Rik, Zoë en Sanna liepen zich de tandjes om vrij te lopen in de aanval en bij hun mannetje te blijven en Merel was de allrounder die zowel hielp met de bal opbrengen, zich goed aanbood als forward en onder de borden meedeed voor de rebound. Ook Finn en Pepijn waren aanwezig onder de borden, waarmee Pepijn uiteindelijk topscorer werd met 10 punten. Helaas was de tegenstander te goed om loon naar werken te krijgen en dus verloren we met 29-61.