Zegenreeks Green Eagles zet zich moeizaam door

MAASSLUIS – In de thuiswedstrijd tegen Almonte Eindhoven moesten de dames van de Green Eagles het doen zonder de geblesseerde spelverdeelster Roos Jordans. Een gemis wat duidelijk zichtbaar was. Almonte kwam ook door blessures gehavend aan de start. De Eagles wonnen voor de 5ekeer in 6 wedstrijden, dit keer wel na een bijzonder matige wedstrijd.

Met Marion Stolk als spelverdeelster ging de wedstrijd in de eerste 2 minuten gelijk op. Toen Stolk al na 2 minuten met een handblessure naar de kant ging was de Maassluise ploeg guardloos en werden er aanvallend veel ballen weggegooid. Vooral als de Eagles dachten onder het bord hun lengte overwicht te kunnen uitbuiten werd de bal weer verspeeld. Daar tegen over stond dat de verdediging van de thuisploeg bijna potdicht zat. Tegen de man to man scoorden de Eindhovense ploeg, die even als de Eagles slechts over 7 speelsters beschikte, maar 8 punten. Coach Brugman vond dat zijn team in de eerste 10 minuten de mogelijkheid had om de wedstrijd al vroeg te beslissen maar de stand was na het eerste kwart slechts 10-8.

In 2ekwart was de aanval beter verzorgd. Er was nog wel veel balverlies maar onder het bord werd nu meer gescoord. Samen met 2 driepunters van Willeke Bruins en een nog steeds prima verdediging werd de ruststand bepaald op 33-18.

Na de pauze stokte de Maassluise aanval weer maar met Marion Stolk terug in de ploeg was er wel meer evenwicht. Er werd om en om gescoord met net iets meer punten voor de thuisploeg.

Bij 46-26 ging het laatste kwart van start. De Eaglesploeg wisselde door en schakelde na 2 minuten, met maximale lengte in de ploeg, over naar een zoneverdediging. Dit bleek geen succes want de afstand schutters uit Eindhoven profiteerden met 3 driepunters en kwamen terug tot een verschil van 12 punten. Nadat de man to man verdediging weer was teruggebracht werd het snel 58-43 waarna Stolk met een driepunter de wedstrijd afsloot. Eindstand 61-43. Willeke Bruins scoorde vandaag 21 punten. Kelly Brugman kwam tot 20 punten.