Vrije worpen

Guido achterhaalt Koen en is de nieuwe leider in de vrije worpcompetitie

MAASSLUIS – Omdat Stefan S er niet in is geslaagd om zich terug te schieten op de ranglijst en Koen, na de eerste vrije worp te hebben gemist toch nog 5 uit 7 schoot, was de verwachting dat hij (Koen) de lijstaanvoerder zou blijven. Ook omdat de nummer 2 (JD) slechts 1 op 2 had geschoten. Maar toen kwam, met loeiende sirene het sheet van de uitwedstrijd van heren 3. Dan weet je dat er iets belangrijks is gebeurd en omdat in een begeleidend schrijven stond “belangrijk, met vriendelijke groet, Guido” wisten we al genoeg. Hij had 4 uit 4 geschoten en wist waarschijnlijk dat hem dit precies op het vereiste aantal van 34 pogingen bracht. Na de scores op de pogingen te hebben gedeeld bleek zijn percentage verrassende wijs hoog genoeg om de koppositie over te nemen. Proficiat.

Toch blijft Stefan S. mijn favoriet. Hij schoot weer 2 keer feilloos en blijft vooralsnog steken op 32 pogingen maar heren 1 heeft nog 5 wedstrijden! Ook Richard schrijf ik nog niet af. Heren 2 speelt weliswaar nog maar 3 wedstrijden maar Richard zet zich zelf desnoods 5 keer 40 minuten in bij heren 1 tot dat hij op 40 pogingen staat. Zaterdag nam hij alvast 6 schoten. Bij heren 2 in Hellevoetsluis mochten de heren maar liefst 28 vrije worpen nemen en de thuisploeg zelfs (zoals het hoort) iets meer waarvan Hans er 7 voor zijn rekening nam (3 raak).Ook Stijn nam 7 vrije worpen waarvan hij er 2 scoorde. 1 hiervan werd door een blunder van de scheidsrechter niet geteld omdat een rebounder te snel toeliep. Omdat de vrije worpcommissie aanwezig was tekende Stijn direct bezwaar aan tegen deze gang van zaken en de VVC besloot dit bezwaar te honoreren. 2 uit 7 dus voor Stijn. Desondanks zakt hij in het klassement. Laurens schoot bij heren 1 tegen Agathos 6 op 10. Met een dergelijk resultaat zijn de meeste van ons tevreden maar Laurens komt er niet verder mee. Sterker nog, hij zakt van plaats 3 naar 4.

In het veelnemersklassement dacht Stefan K vorige week genoeg afstand te hebben genomen van concurrent Eva. Ook nu gooide Stefan 6 ballen omhoog (3 vielen er goed) maar mocht van zijn coach niet meedoen met heren 2 en warempel Eva kwam terug. Weliswaar stond haar vizier niet echt op scherp maar zij verbeterde haar record “pogingen per wedstrijd” door 22 keer te schieten. Eva dus nu weer aan de kop bij de veelnemers!

Behalve het protest van Stijn was er ook een curiositeit bij de laatste vrije worp van Gabriëla in slotseconde van de wedstrijd tegen Cady. Omdat mu18 twee punten achterstond gaf de coach Gabriëla opdracht de laatste vrije worp te missen. Ook hier hield de VVC toezicht waardoor deze gemiste vrij worp niet werd meegeteld voor het klassement (de coach vond trouwens wel dat Gabriëla voortaan de ring moet raken).

U14-1 schoot slechts 1 uit 8 bij Voorne waarvan Dieljumee er 4 voor zijn rekening nam zonder resultaat. Floris leert het nooit, zegt men. Hij miste er 6 van de 8 bij heren 3.

Onderaan schoot Lone 0 uit 2 en omarmt de rode lantaarn nog steviger. Fatma liep verder weg maar Colin zakte weer in percentage. Ook nog even aandacht voor Sander. Hij is nieuw op plaats 22 met een percentage van 33,3%

Komend weekend is er een erg klein programma waarin toch veranderingen kunnen plaats vinden. Koploper Guido krijgt de kans zijn positie te verbeteren als Baros te minste zin heeft om naar Maassluis te komen. Interessant is ook de wedstrijd van heren 2 tegen rebound. De vraag is of de nummer 3 van het klassement “JD” dan op de vrije worplijn komt? Scheidsrechter is namelijk……….Guido! Zeker is in ieder geval dat de minimum eis ook komend weekend op 34 pogingen blijft staan.

Schermafbeelding 2016-03-18 om 22.28.08